Onze duurzame energie transitie

Zonnepanelen betekenen een duurzame toekomst voor iedereen.

Wat is duurzaamheid voor ons?

Bij Real Current Engineering denken we intensief na over duurzaamheid. In een tijd waarin 'duurzaam' te pas en te onpas wordt gebruikt, willen we duidelijk definiëren wat het voor ons betekent.
Voor ons betekent duurzaamheid letterlijk: “Geschikt om te duren”. Dit houdt in dat we denken in (hybride) oplossingen waardoor toekomstige generaties terecht komen in een schone wereld!
Wij streven naar groei die niet ten koste gaat van de natuur, het milieu of de mens en zoeken wij naar energiebronnen die met die filosofie overeen komen.
Vorige
Volgende
Solar tube onder

Invloed op duurzaamheid

Hoe wij als klein bedrijf invloed uitoefenen in een globale kwestie?

De overheid onderstreept het belang van duurzaam en maatschappelijk verantwoord ondernemen. Vanaf 2024 zijn grote organisaties in Europa verplicht een duurzaamheidsrapportage (CSRD) op te stellen.

Dit geldt ook voor kleine ondernemers die zaken doen met deze grote spelers. Het mkb zal spoedig volgen. Daarom is het essentieel om partners te kiezen die hierin gevorderd zijn. Bij Real Current Engineering zijn we hier vanaf onze oprichting mee bezig.

We zetten niet alleen in op duurzaamheid binnen onze eigen organisatie, maar kiezen ook bewust onze partners op basis van hun impact op de planeet, de mens en de toekomst!

Hybride
lichtmasten

Gemeente Alphen aan den Rijn

Hoe kunnen gemeentes de energietransitie op een slimme manier verwezenlijken? Samen met de Gemeente Alphen aan den Rijn onderzochten we dit.

Gemeente Alphen aan den Rijn - Partner Real Current Engineering

Om de klimaatdoelen in 2030 te behalen hebben we in samenwerking met de Gemeente Alphen aan den Rijn onderzocht hoe we lichtmasten zelfvoorzienend kunnen laten zijn. Onze oplossing: de Solar Tube.

Een gemeente verlichten kost niet alleen veel geld, het is ook een zware belasting van het elektriciteitsnetwerk. De SolarTube maakt het mogelijk voor straatverlichting om energie van de zon te gebruiken! Onze hybride controller schakelt naadloos tussen de opgeslagen zonne-energie en het energie-net.  Hierdoor worden kosten en energie bespaard zonder de zekerheid van het vaste grid op te geven! 

Piek-
belasting

Real Current Engineering

We gebruiken steeds meer energie! Dit zorgt voor een grotere belasting op het energienet. Hoe kunnen we op deze belasting verminderen?

Bij Real Current Engineering werken we hard aan innovatieve oplossingen om het energienet te ontlasten. Onze zonnepanelen en Solar Tube zetten zonlicht efficiënt om in bruikbare energie. Hiermee verminder je de piekbelastingen op het net.

Daarnaast ontwerpen wij hybride omvormers waarmee opgewerkte energie optimaal is te beheren. Deze worden aan de thuisaccu of bij het bedrijf bevestigd en zorgen voor een gelijkmatige energieverdeling gedurende de dag.  Zo gebruik je zelf opgewekte energie efficiënter en draag je bij aan een stabielere energievoorziening.

Met onze expertise in engineering zetten wij ons in voor toegankelijke en duurzame energieoplossingen voor iedereen in Nederland!

“Toegang tot betaalbare, betrouwbare, duurzame en moderne energie voor iedereen”

- sustainable development goal van de Verenigde Naties

FAQ

Meest gestelde vragen

Met meer dan 40 jaar ervaring in de elektrotechniek en 15 jaar in alternatieve energie, hebben we de kennis en expertise om een breed scala aan energieoplossingen te bieden. Van residentiële toepassingen tot grootschalige industriële projecten. 

Bij Real Current Engineering zien we onszelf niet alleen als leveranciers van duurzame oplossingen, maar ook als voorvechters van de groene beweging. We zijn vastbesloten om de overgang naar duurzame energie te versnellen en de voordelen van groene technologieën toegankelijk te maken voor iedereen.

Onze oplossingen zijn niet alleen groener, maar ook kostenbesparend. Door te investeren in onze technologieën, zoals zonnepanelen in combinatie met energieopslagsystemen, kunt u aanzienlijk besparen op uw maandelijkse energierekening.

Veel technologieën, kennis en middelen voor een duurzamere toekomst zijn al beschikbaar. Wat nodig is, is de wil en het vermogen om deze oplossingen op grote schaal te implementeren.

Bij Real Current Engineering zien we dit als de grootste kans voor de komende jaren. Door bestaande technologieën en oplossingen te integreren in huizen, bedrijven en gemeenschappen, kunnen we een werkelijk duurzame toekomst creëren.

Stuur mij een vrijblijvende offerte
voor:

Duurzaam

Gelukt!

U hoort snel van ons