De veiligheid van Hybride Omvormers: alle veiligheidskenmerken

We installeren wekelijks met succes hybride omvormers bij grote bedrijven, maar merken dat particulieren nog aarzelen. De voordelen zijn duidelijk: energie in eigen beheer, onafhankelijkheid van het net, effectieve energieverdeling, inzicht in opwekking en gebruik, plus een snelle terugverdientijd. Maar hoe zit het met de veiligheid van deze systemen? In deze blog belichten we de veiligheidsaspecten van onze Deye hybride omvormers.

Wat Zijn Hybride Omvormers?

Hybride omvormers zijn cruciaal in het omzetten van zonne-energie naar bruikbare elektriciteit. Ze combineren de functionaliteiten van traditionele omvormers met de mogelijkheid om energie op te slaan in batterijen. Dit maakt ze een integraal onderdeel van moderne zonne-energiesystemen. Meer over de werking lees je hier.

Veiligheidskenmerken van Hybride Omvormers

De hybride omvormers van Deye zijn ontworpen met de hoogste veiligheidsnormen in het achterhoofd. Ze bevatten een reeks geavanceerde veiligheidsmaatregelen die zorgen voor een betrouwbare en veilige werking. Hieronder volgt een gedetailleerde opsomming van de veiligheidskenmerken die onze hybride omvormers bieden, waarmee we garanderen dat uw energieopwekking en -opslag altijd veilig en efficiënt verlopen.

1. Overvoltage bescherming

Hybride omvormers bewaken de DC-ingangsspanning van zonnepanelen en beschermen tegen te hoge spanningsniveaus. Bij overschrijding van de veilige grens, wordt het systeem losgekoppeld van het net of worden beschermende maatregelen geactiveerd.

2. Overcurrent bescherming

Deze functie beschermt tegen te hoge stroomsterktes, wat cruciaal is om elektrische branden of schade aan het systeem te voorkomen.

3. Ground fault bescherming

Hybride omvormers detecteren stroomlekkage naar de aarde en onderbreken de verbinding met het net om risico’s te vermijden.

4. Reverse polarity bescherming

Deze functie voorkomt schade door verkeerde aansluitingen van de DC-ingang van de zonnepanelen.

5. Overtemperatuur bescherming

Voorkomt oververhitting door de uitvoer te verminderen of het systeem uit te schakelen bij hoge temperaturen.

6. Islanding bescherming

Voorkomt dat de omvormer stroom levert aan het net tijdens een stroomuitval, wat essentieel is voor de veiligheid van netwerkers.

7. Surge bescherming

Beschermt tegen spanningspieken veroorzaakt door bijvoorbeeld blikseminslag of netstoringen.

8. Communicatie en monitoring

Stelt gebruikers in staat om de prestaties te monitoren en waarschuwingen te ontvangen voor mogelijke problemen.

Dankzij deze uitgebreide veiligheidsmaatregelen kunt u met een gerust hart gebruikmaken van onze hybride omvormers. Ze zijn ontworpen om binnen hun operationele grenzen te blijven en zorgen voor een veilig verloop van zowel stroomverloop als energieopslag. Maar dat is niet alles: onze omvormers bieden ook bescherming voor uw zonnepanelen door onder andere overvoltage en overcurrent bescherming, waardoor de levensduur van uw panelen verlengd wordt en de algehele efficiëntie van uw zonne-energiesysteem verbetert.

Waarom zijn deze veiligheidskenmerken belangrijk?

Deze veiligheidskenmerken zijn essentieel voor de bescherming van uw apparatuur, uw persoonlijke veiligheid en die van uw omgeving. Ze zorgen voor een betrouwbare werking van het systeem en minimaliseren het risico op ongelukken of storingen.

Conclusie

De hybride omvormers van RealCurrent zijn uitgerust met geavanceerde veiligheidskenmerken die zorgen voor een veilige en efficiënte werking. Met deze technologie bent u verzekerd van een betrouwbaar systeem dat niet alleen bijdraagt aan een duurzamere toekomst, maar ook uw veiligheid garandeert.

Zelf minder afhankelijk worden van het energie net en benieuwd naar onze hybride omvormers? Bekijk ze hier

Deel dit artikel

Stuur mij een vrijblijvende offerte
voor:

De veiligheid van Hybride Omvormers: alle veiligheidskenmerken

Benieuwd hoeveel je bespaart?

Geïnteresseerd in groene stroom? Doe de zonnepanelen check en ontdek of jouw woning geschikt is en hoeveel je bespaart. 

Gelukt!

U hoort snel van ons