Zonnepanelen: Een blijvend financieel aantrekkelijke investering

Zonnepanelen blijven een uitstekende financiële keuze met een gemiddelde terugverdientijd van slechts zes jaar. Ondanks de invoering van terugleverkosten en de afschaffing van de salderingsregeling, blijft de investering in zonnepanelen lonend. De meeste huishoudens verdienen hun investering binnen zes jaar terug, en zelfconsumptie speelt een cruciale rol in de totale besparingen. De voordelen van zowel vaste als dynamische energiecontracten benadrukken de blijvende rendabiliteit van zonnepanelen.

Zonnepanelen in 2024: Verdien je investering binnen zes jaar terug

Volgens Zonneplan kan een huishouden dat in 2024 zonnepanelen installeert, binnen zes jaar de kosten terugverdienen. Uit hun berekeningen blijkt dat eigenaren van tien zonnepanelen, zelfs met terugleverkosten, jaarlijks tot 800 euro kunnen besparen. Grafieken tonen een aanzienlijk verschil in jaarlijkse energiekosten voor huiseigenaren met en zonder zonnepanelen, wat de financiële voordelen van zonnepanelen duidelijk illustreert.

Zelfconsumptie van opgewekte stroom is de meest voordelige manier om op energiekosten te besparen. De stroom die je zelf opwekt en verbruikt, hoef je namelijk niet van het net af te nemen, waardoor je direct bespaart op energiekosten.

Verhoog je besparing met een thuisbatterij

Je kunt het rendement van je zonnepanelen verder verhogen met een hybride omvormer en thuisbatterij. Een hybride omvormer stelt je in staat overtollige energie op te slaan in een thuisbatterij voor later gebruik. Zo kun je de overdag opgewekte stroom opslaan en ’s avonds gebruiken, wanneer de zon niet schijnt. Is de batterij volledig opgeladen? Dan schakelt de hybride omvormer automatisch over op teruglevering aan het net.

Maak gebruik van onze tijdelijke hybride deal en ontvang een Deye hybride omvormer inclusief thuisbatterij voor slechts 3199 euro. Hiermee maximaliseer je de voordelen van je zonnepanelen en bespaar je nog meer op je energierekening.

Heb je nog geen zonnepanelen?

Aarzelde je vanwege de huidige onzekerheid? Dat is nu niet meer nodig. De prijzen van zonnepanelen zijn de afgelopen tijd aanzienlijk gedaald en de terugverdientijd is nog steeds aantrekkelijk. Door nu te starten met het opwekken van je eigen energie, bespaar je aanzienlijk op energiekosten en verminder je je afhankelijkheid van het net.

Neem contact op met een van onze experts voor een vrijblijvende prijsopgave en ontdek hoeveel je kunt besparen.

Deel dit artikel

Stuur mij een vrijblijvende offerte
voor:

Zonnepanelen: Een blijvend financieel aantrekkelijke investering

Benieuwd hoeveel je bespaart?

Geïnteresseerd in groene stroom? Doe de zonnepanelen check en ontdek of jouw woning geschikt is en hoeveel je bespaart. 

Gelukt!

U hoort snel van ons